Onze werkondernemers

Zie jij jezelf als werkondernemer in de wereld van…

Structurele thermoplastische composieten?

In de wereld van structurele thermoplastische composieten hebben we vooral pioniers nodig. Ingenieurs met een voorkeur voor onderzoek en ontwikkeling. Want het gaat hier om een relatief nieuwe materialengroep waarmee we oplossingen ontwikkelen die niet met staal kunnen gerealiseerd worden. Kenmerkend is dat onze toepassingen dynamisch zwaar belast worden terwijl het eigengewicht laag moet zijn.

Het ontwikkelproces is iteratief en disruptief. Dit gaat door tot wanneer de oplossing rijp is voor serieproductie. Aanhoudend enthousiasme, ook wanneer het tegenzit, passie voor technische innovatie en een ‘can do’ mentaliteit is noodzakelijk. Wij hebben de contacten in deze wereld. jij hebt aanhoudend interesse om in deze wereld te groeien en je te profileren als expert!

Als ingenieur hou je rekening met de totale milieu impact van je oplossing: de functionele noden, het gewicht, de productiemethode, de kostprijs, tot en met de milieu impact.

Kenmerkend voor het werken bij een KMO blijf je pragmatisch en dichtbij de potentiële klanten. Je ontwerpen moeten dus economisch haalbaar en rendabel zijn. Gevoel voor het oplossen van problemen van klanten die kampen met de beperkingen van conventionele materialen, zoals metaal, is essentieel.